Amarone

Amarone-provning

  • Vi provar de fyra röda vinstilarna från Valpolicella:
    Valpolicella, Ripasso, Amarone och Recioto

  • Vi lär oss om regionen, druvor, tillverkning och skillnader i de olika stilarna

  • Hur fungerar det med lagring och årgångar

  • Vilket vin passar till vilken mat

 

Amarone är en av de mest uppskattade vinstilarna för svenska vinkonsumenter, men vad är det egentligen? Är Amarone en druva, ett område eller en vinstil? Hur tillverkar man Amarone och vad är likheterna med en Ripasso och en Valpolicella? 
En provning tar cirka 1,5-2 timmar och vi pratar område, druvor, tillverkning, lagring och mat och vin i kombination. Allra mest tid lägger vi på den roilga biten, att prova vinet. Vi försöker lära oss att bryta ner vinet, att lära oss vad som är skillnad på syra och tannin vad som är sötma och fruktighet, skillnad på fyllighet och balans, att hitta många olika doftnyanser, vad som är aromer och vad som är bouquet. Det spelar ingen roll om du är vinnovis eller kan mycket, vi provar, disskuterar och har roligt och ingen går därfirån utan nya idéer och tankar... och smakpreferenser. 

 

Pris 395:- BOKA!

Enoteca del Signore, Vasaplatsen 4
Lördag 16 augusti, kl 16.00-18:00

Möjligheter finns att stanna kvar och äta middag efteråt, betalas på plats men bokas i förväg.